Тема: "Основни изисквания при първичното производство и контрол на растениевъдна продукция за прясна консумация"
Дата: 29 март 2023 г. (сряда)
Място на провеждане: гр. Плевен, ул. „Васил Левски” 1, бившата сграда на ОАПС, ет. 3, залата на НССЗ
Начален час на семинара: 14:00 ч.
Краен час: 17:30 ч.
Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис - Плевен) и Българска агенция по безопасност на храните, Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Плевен
По време на семинара: участниците ще се запознаят с агротехническите изисквания при първичното производство на растениевъдна продукция предназначена за прясна консумация. Изискванията относно съхранението и употребата на ПРЗ и торове, както и необходимите дейности за спазване на общите принципи на интегрирано управление на вредителите.
Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 "Консултантски услуги за малки земеделски стопанства" от мярка 2 на ПРСР 2014-2020 г.
Основните теми на информационния семинар са следните:
- Изисквания при първичното производство на растениевъдна продукция
- Контрол при употреба на ПРЗ и торове и спазване на общите принципи на интегрирано управление на вредителите
- Изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 "Консултантски услуги за малки земеделски стопанства" от мярка 2
За допълнителна информация и въпроси: Валя Вълова (експерт координатор на ТОО - Плевен на НССЗ), тел.: 0884 593 478, е-mail: pleven.m@naas.government.bg
Програма и покана за събитието може да видите тук.