По време на информационните срещи експерти на Териториален областен офис (ТОО) Разград на НССЗ заедно с  представители на Областен информационен център (ОИЦ) - Разград представиха актуалните процедури за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г. и по оперативните програми.

Целта на кампанията беше сред земеделските стопани и общинската администрация да бъдат популяризирани условията за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г. и по оперативните програми.

По време да проведените до момента срещи експертите от ТОО - Разград на НССЗ акцентираха на интересни за земеделските стопани мерки и подмерки по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014- 2020 г., в т.ч.  актуалните възможности за кандидатстване по подмерки 6.1 „Създаване на стопанства на млади фермери“ и 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“. Съгласно индикативна годишна работна програма на ПРСР 2014 - 2020 за 2021 календарна година, приемът и по двете подмерки се очаква да бъде отворен скоро.

До момента земеделските стопани и други заинтересовани лица имаха възможност да посетят информационните срещи в  гр. Кубрат, с. Самуил, гр. Цар Калоян, гр. Исперих,  и гр. Лозница.