Куявско-поморският Център за съветнически услуги в гр. Миниково (KPODR), Полша кани всички членове на EUFRAS и фермери, заинтересовани от отглеждането на рапица, на Международна конференция на тема:  „Отглеждане на маслодайна рапица в условията  на Европейската зелена сделка.“

Начален час на конференцията: 11:00 ч. (българско време)

Конференцията ще включва встъпителна лекция, която ще представи качествените аспекти на маслодайната рапица в т.ч. нейните предимства и характеристики във връзка с изискванията към системата й за отглеждане/производство въведени като част от Европейския зелена сделка.

Лекцията ще бъде последвана от дискусия на представители на европейската асоциация на производителите на маслодайни семена, както и на други фермери и експерти в производството на рапица. Международните експерти ще споделят своя опит и ще дискутират действията, предприети в техните страни за поддържане на качеството  и нивото на производство на рапица, както и за опазването на околната среда и климата, свързани с плана за действие на ЕС.

Участието в конференцията за всички желаещи да присъстват ще бъде улеснено чрез симулантен превод на следните езици: английски, френски, испански, немски и полски. 

Участието в конференцията е безплатно!

Повече информация, програма и регистрационна форма за участие може да намерите тук.

Формата за регистрация е достъпна на английски и полски език.