Уважаеми земеделски стопани,

На 06 март 2020 г. стартира процедура чрез подбор № BG06RDNP001-6.008  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на проектни предложения по подмярка 6.3 "Стартова помощ за развитие на малки стопанства" от ПРСР 2014-2020г.

НССЗ  ще изготвя безплатно проектни предложения на кандидати, които отговарят на изискванията за допустимост по подмярка 6.3. „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014-2020 г. след подаване на заявление към НССЗ за получаване на консултантски пакет ТП 5.1. от подмярка 2.1.2 Консултантски услуги за малки земеделски стопанства от ПРСР 2014-2020.

Съгласно заповед на изпълнителния директор на НССЗ  от 09.03.2020 до 11.05.2020 (вкл.) можете да подавате заявления към ТОО на НССЗ за предоставяне на консултантски пакет ТП 5.1 от мярка 2.1.2 "Консултантски услуги за малки земеделски стопанства"  от ПРСР 2014 - 2020 г.

Приемът по подмярка 6.3 "Стартова помощ за развитие на малки стопанства" тази година има за цел да подкрепи проекти от сектор „Животновъдство“, чието ипълнение ще допринесе за повишаване на  на биосигурността, икономическо развитие и укрепване на малките земеделски стопанства от сектора.

Освен проекти в сектор „Животновъдство“ (овце, кози, свине и птици), приоритет ще получат и проекти:
⇒ на земеделски стопани, чиито животни са били унищожени в следствие на заболяване от Африканска чума по свинете, Чума по дребните преживни животни и Инфлуенца (грип) по птиците;
⇒ на земеделски стопанства в райони с установено огнище на заболявания;
⇒ на земеделски стопанства в планински район;
⇒ на земеделски стопани с образование в областта на ветеринарната медицина и животновъдството

Експертите на НССЗ имат готовност, освен изготвяне на проектното предложение да съдействат и при електронното подаване на проектните предложения през  Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020). https://eumis2020.government.bg/.

Съветваме Ви да се свържете с Териториален областен офис ТОО на НССЗ, за да се консултирате с нашите експерти за възможностите за развитие на Вашето стопанство Работното време на ТОО на НССЗ е от 09:00 до 17:00 ч. Информация за  телефоните за връзка с екипите от ТОО на НССЗ може да намерите тук.

Заявление за получаване на КП ТП 5.1 по подмярка 2.1.2 за изготвяне на бизнеспланове и проектни предожения на малки земеделски стопанства може да изтеглите от ТУК.

Допълнителна информация относно изискванията за кандидатстването по подмярка 6.3 и изпълнението на проектите може да намерите тук.