Форумът се организира от Българска асоциация на малинопроизводителите и биоягодоплодните.

Дата:  20 - 22. 11. 2019 г. (сряда - петък)

Място на провеждане:  Хотел Балкан, с. Чифлик, общ. Троян

Организатори на събитието:  Българска асоциация на на малинопроизводителите и биоягодоплодните.

Основните теми на форума ще бъдат:

• Иновации
• Цифровизация в земеделието
• Интегрирано управление на  вредителите
• Добри земеделски практики  в производството на ягодоплодни култури
• Противодействие и компенсиране на загубите от вредното влияние на глобалните климатични промени върху ефективното производство на ягодоплоните с  помощта на национални програми за Държавни помощи и програми  на ЕС от новата ОСП за периода 2021-2027.
• Кратка информация за подмярка 16.1 ПРСР  “Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ”и приложението и на практика.

Експерти от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще вземат участие, като представят дейността на Службата по проект „Свързани в мрежи европейски ферми за стимулиране на взаимното обогатяване на знанията и използването на иновации чрез демонстрации“ (NEFERTITI). По проекта са създадени 10 интерактивни тематични мрежи, които обединяват 45 регионални хъба (центрове) включващи земеделски стопани организиращи демонстрации  и институции свързани със земеделието (съветници, неправителствени организации, индустрия, образование, научни институти и политици в 17 държави. Национална служба за съвети в земеделието ръководи и координира дейностите по мрежа № 7 „Подобрена ефективност на използване на хранителните вещества в градинарството" и мрежа № 9 „Намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци“.

Програма на събитието може да видите тук.