Национална служба за съвети в земеделието организира на 30 май 2024 г. от 11 ч. първа среща (дистанционна) за създаване на Национален хъб за практики за устойчиво управление на почвите.

Дейността е част от проект „Насърчаване на трансграничния обмен на знания и съвместното създаване в областта на устойчивото управление на почвите и земеделските стопанства(Soil-X-Change), финансиран по програма Хоризонт Европа.

В рамките на проекта е предвидено да се изгради мрежа - Soil-X-Change Net на европейско ниво, улесняваща споделянето на знания и опит в устойчивото управление на почвата между различни практици. Чрез национални хъбове (National Nodes) Soil-X-Change Net ще създаде среда, в която фермери, експерти и други заинтересовани страни могат да общуват, да споделят добри практики, нови технологии и открития от изследвания, като по този начин си помагат взаимно за постигане на по-добри резултати. Мрежата ще свърже местните участници помежду им, но и ще надгради ефекта като ги свърже и с други европейски оперативни групи, проекти и инициативи.

Soil-X-Change Net ще насърчава споделянето на знания, сътрудничеството и иновациите в устойчивото управление на почвата чрез  дейности като организиране на семинари, уебинари, срещи и други събития за улесняване на обмена на знания между заинтересованите страни. Членовете на мрежата ще имат достъп до ресурси, предоставени от заинтересовани страни от различни държави, проекти и инициативи на ЕС.

Събитието е достъпно за всички желаещи, имащи отношение към идентифициране, разработване и внедряване на иновативни практики за устойчиво управление на почвите.

Информация за проекта е налична на https://soil-x-change.eu/ .

Последвайте ни и в социалните мрежи:

Начален час на онлайн събитието: 11:00 часа

Краен час: 12:30 часа (събитието ще продължи до изчерпване на мнения и дискусии)

Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрацияhttps://forms.gle/w7tas9chox1TWg798 (копирайте линка в браузър)

Линк за достъпhttps://zoom.us/j/98128127471

ID на семинара: 875 1338 1993

За допълнителна информация: г-жа Евгения Борисова (evgeniya.borisova@naas.government.bg; тел.:0888 508 141; www. https://soil-x-change.eu/ )

Очакваме Ви!

Можете да изтеглите покана за участие и програма на събитието от тук.


Срещата се провежда в изпълнение на проект „Насърчаване на трансграничния обмен на знания и съвместното създаване в областта на устойчивото управление на почвите и земеделските стопанства“ (Soil-X-Change), финансиран от Програма Хоризонт Европа.