На 22 юли 2022 г. в гр. Лозница на централния площад бе проведено Седмото национално специализирано изложение за ягодоплодни култури и традиционния фестивал на малината. 

По време на събитието експертите от Териториален областен офис (ТОО) на НССЗ в гр. Търговище на специален информационен щанд запознаха всички желаещи с дейността на НССЗ, която е в подкрепа на земеделските стопанства. Информираха посетителите за актуалните възможности за финансиране по мерките и подмерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., в т.ч. за възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ и с условията за кандидатстване по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“. Малките земеделски стопанства в момента могат да се възползват от безплатни съветнически услуги по пет различни консултантски пакети по подмярка 2.1.2. насочени към най-важните елементи на тяхната дейност, а младите фермери се очаква до края на месец октомври да могат да кандидатстват по подмярка 6.1. и да се възползват от безплатните консултантски услуги на НССЗ за изготвяне на проектните им предложения. Размерът на финансовата помощ за млади фермери по подмярка 6.1 ще бъде 25 000 евро.

По време на изложението експертите  на НССЗ информираха за предстоящи обучения - предназначени за земеделски стопани и организирани от НССЗ в изпълнение на проект BG06RDNP001-1.001 по подмярка 1.1 Професионално обучение и придобиване на умения от мярка 1 „Трансфер на знания и действия за осведомяване“ от ПРСР 2014-2020 г.

Напомняме, че експертите от Националната служба за съвети в земеделието предоставят безплатно информация и консултации за възможностите за подпомагане по ПРСР 2014-2020 г.  и подпомагат малките стопанства и младите фермери при кандидатстване и изпълнение на техните проектни предложения.