Изнесените приемни бяха проведени в малки населени места в област Силистра на тема „Европейските фондове – добри практики и предстоящи възможности“. Приемните бяха организирани в периода от 09 май до 18 май 2022 г. от териториалният областен офис (ТОО) на НССЗ в гр. Силистра и Областен информационен център /ОИЦ/ - Силистра.

По време на изнесените приемни земеделските стопани бяха информирани за актуалните възможности за финансиране по подмерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г., както и получиха  информационни материали с добри практики от вече успешно реализирани проекти.

Голям интерес беше проявен към условията за подпомагане на земеделските стопанства. Експертите от ТОО - Силистра на НССЗ запознаха присъстващите с възможностите за кандидатстване по подмерки 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ и 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г..

Общият размер на финансовата помощ за млади фермери ще бъде не повече от левовата равностойност от 25 000 евро за 1 кандидат. Подмярката за младите фермери се очаква да бъде отворена до края на годината.

Напомняме, че експертите от Националната служба за съвети в земеделието предоставят безплатно информация и консултации за възможностите за подпомагане по тези подмерки,.