По традиция вестник „Земеделска техника” и тази година ще отличи най-добрите български производители на селскостопанска техника и вносители на чуждестранна техника, както и земеделски стопани – малки, средни и големи, постигнали добри резултати в своите стопанства благодарение на механизацията си.

Единадесетото издание е с акцент „Агроединение – Образование – Наука – Бизнес“, като на него ще бъде отбелязана и 33-годишнината на в. „Земеделска техника“. 

Съорганизатори на конкурса са Министерство на земеделието и храните, Селскостопанска академия (ССА), Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив и Научно-техническия съюз по машиностроене.

Отличия ще бъдат раздадени в следните 3 направления:

Направление 1 – Български производител на земеделска техника

Има две категории - самоходни машини и работни машини с под категории - за малки, средни и големи земеделски стопанства, с направления - полевъдство, овощарство, лозарство, зеленчукопроизводство, животновъдство и смесено производство.

Направление 2 – Иновации - участват вносители и търговци на земеделска техника

Има четири категории - енергетични машини, самоходни машини, самоходни прибиращи машини и работни машини, с под категории - за малки, средни и големи земеделски стопанства и с направления - полевъдство, овощарство, лозарство, зеленчукопроизводство, животновъдство и смесено производство.

Направление 3 – Механизация в земеделското производство

Има три категории - малки земеделски стопанства, средни земеделски стопанства и големи земеделски стопанства и с направления - полевъдство, овощарство, лозарство, зеленчукопроизводство, животновъдство и смесено производство.

Подадените предложения ще се оценяват по специална програма на ССА и от комисия от представители на организаторите на конкурса.

Краен срок за изпращане на формуляри за участие е до 31 октомври 2024 г., като за всяко направление формулярът е различен.

Формулярът за Направление 3 за земеделски стопани може да изтеглете от тук.  

Останалите формуляри може да намерите тук (www.zemedelskatehnika.com/отличие-принос-в-механизацията-на-зе-2/ )

Формулярите се изпращат до редакцията на вестник „Земеделска техника“ на електронен адрес: zt@zemedelskatehnika.com с прикачен снимков материал. Снимка с кратка информация ще се публикуват безплатно във вестника .

За повече информация за конкурса и за попълването на формулярите може да се свържете с представител на организаторите на конкурса от вестник „Земеделска техника“: г-н Тодор Анастасов, тел.: 0884233490 и 0888448758.