Празникът „Златна праскова“ се организира от 2002г., като Национална служба за съвети в земеделието е един от инициаторите за неговото провеждане. През 2021 г. празникът ще се проведе за 19-ти път. Откриването ще бъде от 10 часа на площада пред читалището в село Гавраилово.

Организатори са Община Сливен; Министерство на земеделието, храните и горите; кметството и читалището в село Гавраилово; Институтът по овощарство - гр. Пловдив; Организацията на производителите на праскови „Българска праскова"; Националната служба за съвети в земеделието.

По време на Празника „Златна праскова - 2021” НССЗ ще участва в станалия традиция и неразделна част от програмата семинар за производители на праскови с лекция на тема: „Възможности за подпомагане на сектор „овощарство“ по Програма за развитие на селски райони – ПРСП 2014-2020, до края на 2021г.“.

Лектор от страна на НССЗ ще бъде д-р Димитър Ванев - главен директор на Главна дирекция "Съвети в земеделието и аналитична лаборатория", НССЗ

В рамките на празника, НССЗ за поредна година организира и конкурс за „Най-добре поддържана плододаваща прасковена градина”, като наградите на отличените на първо, второ и трето място ще бъдат осигурени с помощта на Службата.

Програма на събитието може да видите тук.