Обучението за пречистване на вода ще се провежда чрез онлайн курс и включва пет модула и изпит за придобиване на сертификат. Курсовете ще се провеждат на английски, испански, португалски, френски, италиански, фламандски, немски, български и гръцки език.

Съдържанието различните модули е ориентирано към:
♦Разработчици на водни технологии;
♦Селскостопански специалисти и хранително-вкусовата промишленост;
♦Потребители и широка общественост.

Модули:
Въведение в курса: този модул ще предостави първоначална информация за SUWANU Европа и основни концепции за рекултивация на вода. Както и потенциала му за развитие в нашето общество.
 ► Ролята на регенерираната вода в подхода за зелена сделка: този модул представя екологичните ползи от регенерираната вода в селското стопанство и връзката й със зелената сделка.
Подходи за рекултивация на вода: в този модул са разяснени усъвършенствани и базирани на природата технологии, използвани при рекултивацията на вода за селското стопанство, заедно с съответните изисквания за качество.
Преработена вода за устойчиво земеделие: в този модул са обяснени основните теми, свързани с функционирането на инициативи за повторно използване на водата в земеделието. Включително напоително оборудване, ефекти на регенерираната вода върху качеството и добива, рентабилността и ползите от разходите.
Рамка на ЕС за рекултивация на води: представя новия регламент на ЕС и стратегическите планове за регенерирана вода за напояване в селското стопанство. Освен това предоставя информация за това как рекултивацията на водата може да бъде включена в интегрираното управление на водните ресурси.
Финален тест и сертификат

Линк към обученията:  https://suwanu.mybrainspro.com/#contact

За повече информация може да се обърнете към екипът на Аграрен Университет – Пловдив и по-специално  към г-жа Антония Данаилова  (antoniadanailova164@gmail.com).