Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) възстановява провеждането на присъствените информационно-обучителни събития за 2021 г. с научни институти, научно-приложни организации и други институции и експерти за подпомагане на трансфера на знания и технологии от научните среди към земеделските стопани при спазване на всички противоепидемични мерки приложими за такъв тип мероприятия.

Едновременно с присъствените семинари и демонстрации на място в земеделски стопанства НССЗ ще продължи да  организира и онлайн семинари (чрез онлайн платформа). Видео запис от проведените онлайн семинари се качват на YouTube канала на Службата.

НССЗ възстановява също провеждането на изнесени приемни в различни населени места на страната. Целта на приемните е да се разшири и улесни достъпа на земеделските производители до консултантските услуги на Службата. По време на изнесените приемни всеки един земеделски стопанин може на място в региона си да получи актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони, в т.ч. и за възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020 г. и видовете схеми за подпомагане. Експертите на НССЗ разясняват задължителните изискванията, които земеделските стопани трябва да спазват при избраните схемите за директни плащания и/ или като бенефициенти по мерки от ПРСР .

Информация с датата, часа и населеното място за провеждане на изнесените приемни на НССЗ се публикува на електронната страница на Службата в рубрика „Изнесени приемни” и се актуализира периодично. 

Присъствените събитията стартират от 19 май 2021 г. с провеждане на два семинара:

► в гр. Разград, ул. „Бели Лом“ 40, малка зала на хотелски комплекс „Централ“, от 10:00 часа, на тема: „Иновативни решения за осигуряване на биологична сигурност в  животновъдните стопанства“. Организатори са Териториален областен офис на НССЗ - Разград и Областна дирекция по безопасност на храните  - Разград.  Покана и програма вижне тук

► в гр. Габрово, ул. „Брянска” № 30, залата на Габровска търговско-промишлена палата, от 10:30 часа, на тема: „Нормативни изисквания при употреба на продукти за растителна защита и торове. Фитосанитарен контрол върху растенията“. Организатори са Териториален областен офис на НССЗ - Габрово и Областна дирекция по безопасност на храните - Габрово. Покана и програма вижте тук

На тези събития експертите от ТОО на НССЗ ще обърнат внимание на участниците и на  основни изисквания и условия при изпълнението на одобрени проектни предложения на бенефициенти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ и подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014 - 2020 г.