Анкетното проучване цели да изследва и анализира нагласите на производители/земеделски стопани,  потребители/преработватели и граждани на земеделска продукция по отношение използването на блокчейн технологии за проследяване на произход и качество на произведена продукция (стоки). Резултатите от проучването ще бъдат използвани за разработка на Децентрализирана система за проследяване на поризход и качество, която ще бъде тествана и внедрена в две оранжерии.

 

 

Моля, отделете 5 минути. Вашето участие е важно за нас!!! Не се изисква предоставяне на лични данни.

Анкетното проучване ще е активно до 19.02.2021 г. и м може да участвате чрез следните линкове:

За производители

За потребители

Анкетното поручване се извършва в рамките на проект „Децентрализирана интелигентна система за проследяване на произхода и качеството на произведените стоки (продукти)“, финансиран чрез административен договор № РД 50-46 от 22.12.2020 г. със средства от подмярка 16.1. „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ по мярка 16 „Сътрудничество“ от Програма за развитие на селските райони за периода (ПРСР) 2014-2020 г., изпълняван от Оперативна група „Знание, опит и предприемачество“

Членове на оперативната група са: Виктор Асенов- ЗП, „Опора заден България“ ООД, Аграрен университет -  Пловдив и Национална служба за съвети в земеделието.

Целта на проекта е да се разработи и внедри интегрирана система за управление на работните процеси, позволяваща прозрачност на технологичните производствените процеси и предоставяща актуална информация за процеса на отглеждане на продукта (използвани ресурси и обработка на продукта). Приоритетите, който ще се следва при реализация на проекта, е чрез използване на блокчейн технология да се провери как прозрачността в екосистемата на веригите за доставка на продукти/храни води до повишаване на доверието между участниците във веригата на доставка, в т.ч. и до ориентиране на демографски групи, които са готови да заплатят по-висока цена при гарантиран произход и качество на предлаганата храна.

Очаквайте скоро повече информация на интернет страницата на проекта, за което ще ви информираме веднага след нейното официално стартиране.