От ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) съобщиха, че е приключила оценката   за административно съответствие и допустимост на нови 212 проектни предложения по   подмярка 6.1 “Стартова помощ за млади земеделски стопани”  от ПРСР 2014-2020 г. -   подадени през втория прием по подмярка 6.1.

След като общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата беше увеличен с 6 600 000 евро, от страна на ДФЗ-РА допълнително бяха разгледани   още 212 проекти имащи от 35,95 до 35,02 точки, съгласно критериите за оценка.

В резултат на проверката на интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван Списък с новите проекти, които преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка. Публикуван е и Списък с проектите, които не се допускат до този етап.

Експертите от Териториалните областни офиси (ТОО) на НССЗ имат готовност да предоставят актуална информация на кандидатите по процедурата по подмярка 6.1 “Стартова помощ за млади земеделски стопани” от ПРСР 2014 – 2020 г.  за тяхното място в публикуваното класиране. Контакти с офисите на НССЗ може да намерите тук

От ДФЗ-РА обявиха, че ще бъдат изпратени чрез ИСУН съобщенията до кандидатите, чиито проекти не са преминали успешно оценката за административно съответствие и допустимост заедно с подробните мотиви за недопускане. В едноседмичен срок след получаване на съобщенията, неодобрените кандидати ще имат право да подадат възраженията си също чрез ИСУН.
 
След разглеждането на възраженията, предстои и последният етап преди договориране - извършването на техническа и финансова оценка на допуснатите проектни предложения.