В периода 7-8 ноември 2019 г. в гр. Банско, х-л Катарино се проведе годишна среща на Мрежата на съветническите организации от Югоизточна Европа (SEASN) и конференция на тема: „Как да направим семейните ферми в Югоизточна Европа печеливши - ролята на Службите за съвети в земеделието“. На Конференцията присъстваха представители на Европейски форум на съветническите служби в областта на селските райони (EUFRAS), Организация по прехрана и земеделие (FAO), Международната академия на консултантите в областта на селските райони  (IALB).

По време на Конференцията бяха споделени иновативни идеи и опит от страна на участниците и   се обсъдиха възможностите за развитие на консултантските услуги в земеделието, в частност за семейни стопанства и младите фермери от страните на Югоизточна Европа. Представен бе опитът на на Швейцария (Agridea) при прилагането на иновации чрез преминаване към дигитализиране в земеделието. Г-жа Невена Александрова запозна участниците с разработените от Организацията по прехана и земеделие към ООН (ФАО) методологии, относно оценка на консултантските услуги. Представена бе и дейността по текущите проекти, в които участва Мрежата на съветническите организации от Югоизточна Европа (SEASN) като партньор (FAIRSHARE, I2Connect, WiseFarmer).

По време на годишната среща на Мрежата на съветническите организации от Югоизточна Европа (SEASN) бяха избрани членовете на новия Изпълнителен борд на мрежата (SEASN).

По време на събитието се проведе и първа среща за създаване на мрежа на Младите консултанти от Югоизточна Европа в рамките на мрежата SEASN.