На 13 юни от 10:30 ч. българско време (9:30 CET) Европейският форум на съветническите служби в областта на селските райони (EUFRAS) кани съветниците в земеделието от Европа на първата онлайн „кафе-среща“.

Новата поредица „EUFRAS Coffee Break“ (кафе-паузи на EUFRAS) представлява онлайн форум за сътрудничество, където съветниците могат да обменят идеи и практически знания за проекти и инициативи в сферата на техните дейности.

Всяка среща от  поредицата „EUFRAS Coffee Break“  ще се фокусира върху теми, казуси и инструменти, предназначени да подкрепят и подобряват работата на съветниците в областта на земеделието. Участвайки в тези кафе паузи, съветниците ще имат възможността да получат ценна информация и практически съвети, които могат да приложат директно в техните дейности по места.

Темата на първата среща е „Къси вериги за доставка на храни“, като ще се представят резултатите от проект „Подобряване позицията на фермерите в хранителните вериги за доставка, чрез свързване на производители и потребители и посредством обучения на посланици“ (COCOREADO).  Проектът се финансира от Програмата на Европейския съюз за научни изследвания и иновации Хоризонт 2020.

Линкът за регистрация за срещата може са намерите тук.

Линк за достъп до срещата ще бъде изпратен на всички регистрирани участници в деня преди събитието. Продължителността на уебинара ще бъде около 60 минути. Може да следите  страницата на EUFRAS  за последващите срещи: https://www.eufras.eu/news

Национална служба за съвети в земеделието е сред учредителите на Европейския форум на съветническите служби в областта на селските райони, функциониращ от 2013 г. EUFRAS е Европейската асоциация на организациите, предоставящи съветнически услуги в областта на земеделието и селските райони. Основната идея за създаването на EUFRAS е да подкрепя съветническите служби в техните усилия за повишаване на иновативността и обмяната на знания в областта на земеделието и развитие на селските райони.